Thursday, April 12, 2018

Viies ja kuues päev

Iirimaal on võimalik amet selgeks saada (tunnistusega) kahte moodi - sa maksad ja käid koolis või lähed töökotta õpipoisiks ning sulle makstakse. Esialgu makstakse vähem aga kogemuse suurendes aina rohkem. Ka meie töökojas on meile lisaks kaks-kolm õpipoissi. Õpipoisid alustavad kõige lihtsamate ja tüütumate töödega nagu viimistlemise eelne lihv ning vajalike paranduste tegemine ning liiguvad sealt siis karjääriredelit pidi ülespoole. Viimased kaks päeva oleme saanud olla kõige alumisel redelipulgal - lihvinud, kittinud, uuesti lihvinud, vahelihvi teinud, veelkord parandusi jne. Kuidagi põnevamalt ei oska neid päevi kokku võtta.
Väljaspool tööaega oleme leidnud soodsa ajaveetmise võimaluse - meie majutusest üle tee asub hotell basseini, sauna ja mulivann ning viieka eest saab seal kinnipanekuni ujuda, saunas üles sulada ja mulivannis vibreeruda. Siis kui töökojas on eriti jahe olnud, siis on meil hea võimalus soe sisse tagasi saada.

1 comment:

  1. Õpipoisina õppimine ongi vist kõige tõhusam. Vanasti käis see isalt pojale. Pole lihtsalt neid isasid, kes oma isalt oleks ameti õppinud... kett on katkenud.

    ReplyDelete