Tuesday, April 10, 2018

Neljas päev

Meie töökoht on ööbimiskohast umbes kolme kilomeetri kaugusel ning tavapäraseks on kujunenud see teekond teha jalgsi. Esimesel tööpäeval meile tutvustati kõige ohutumat teekonda läbi Westport house'i mets-pargi. Alles aasta eest sai seal valmis kergliiklustee, mis on populaarne tervisesportlaste ning koertega jalutajate seas. Kergliiklusteedest või normaalses laiuses kõnniteedest sõiduteede ääres tunneme puudust, tavapärane on hanereas kõndimine. Kuna hommikuti üsna ühel ja samal ajal liigume, siis on teekonnale kogunenud tuttavaid nägusid kes alati viisakalt tervitavad. Selleks, et hommikuti saaks kodus kauem uimerdada ning hiljem kiiremini tööle jõuda, oleme proovinud leiutada ka kiiremaid teekonna variante - seni pole õnnestunud.
Hommikul töö juures panime viimased detailid liimi alla ja vaakumisse. Saime soojenduseks proovida ka detaili servaspoonimismasinat. Masina tööpõhimõte on üsna lihtne - kõigepealt teeb masin detaili spooni paksuse jagu väiksemaks, seda selleks et spoonitud detail oleks samas mõõdus kui spoonimata. Samas jorus kleebitakse kuuma liimiga (u 186-195 kraadi) spoon detaili serva. Masinaga saab ka ilusaid ülekattega nurki vormistada.
Kui spoonimistöö sai vahepeal otsa, siis saime taas freesitud ümarnurki peitliga täisnurkadeks vormistada. Detail on tugevast vahtrapuust ning seetõttu läks selle tööotsaga eriti kaua. Peitlid ei ole neil ka teab mis teravad ning seetõttu tegi Kristin käepärastest materjalidest peitli teritamislaua.
Samas töökojas tegutseb ka teine firma, kes teab sisseseadeid peamiselt laboritele ja koolidele - lihtsama väljanägemisega valgeks värvitud saepuruplaatidele pidi värvi lisama erivärvi servaspoonid (kuna spoon oli plastikust, siis ei tea kas saabki selle kohta spoon öelda)  Detaile oli üle seitsmekümne ning kolmes erinevas toonis. Seda tööd jagus üsna tööpäeva lõpuni välja.

No comments:

Post a Comment